Vina Zavec

Vina Zavec

Že od nekdaj se v družini Zavec ukvarjamo z vinogradništvom in v sožitju z naravo obdelujemo vinograde na območju Haloz.

Vinski trti posvetimo veliko našega časa, kar nam trta povrne, ko obrodi lepo, zdravo grozdje, ki je osnova za naša vina.

Vso svojo predanost vinogradom posvečamo Janez z ženo Zdenko, sinovoma Aleksandrom in Patrikom, ter hčerko Jolando.


Družina Zavec

Naši vinogradi ležijo v Halozah, na nadmorski višini od 280-330m. Lege vinogradov so v Vareji, Dravinjskem vrhu in na Gorci pri Podlehniku

Obdelujemo 65.000 trt na 20 ha površine, 60% vinogradov je na terasastih pobočjih, ostalih 40% pa obdelujemo na vertikalnih pobočjih.

Tla so v glavnem sestavljena iz laporja, gline in proda. Subpanonsko podnebje pa nam letno postreže z 1000mm padavin in 2000 sončnimi urami.

V vinogradih gojimo sorte vinske trte, ki so v Halozah doma že od nekdaj, ter tudi žlahtne sodobne sorte.

Te sorte so:Laški rizling, Šipon, Chardonnay, Sivi pinot, Sauvignon, Rumeni muškat, Dišeči traminec, Modra frankinja, Modri pinot.

Imamo pa tudi ampelografski vrt z vsemi 23-imi sortami grozdja, ki so dovoljene na našem vinorodnem območju Štajerska-Slovenija.

Od leta 2001 se intenzivno ukvarjamo z obnovo vinogradov in stare, izmučene trte zamenjamo z mladimi, ki bodo rasla z nami še dolga leta in nam dajala odlična vina.

Vključeni smo v Program razvoja podeželja - KOPOP.

Pošljite povpraševanje


Kliknite na spodnje na potrditveno polje, če niste robot

Karta

Deli na socialnih omrežjih