Kmetija Arnečič, Pri Kovači

Kmetija Arnečič, Pri Kovači

Na naši kmetiji AS Arnečič, se ukvarjamo z vinogradništvom, vinarstvom in s peko kruha na klasičen način v kmečki peči na drva. Vinogradi so del kmetije »pri Kovači« (to je staro ime naše kmetije) že desetletja. Nahajamo se v Halozah v občini Cirkulane, natančneje v Gradiščah pod gradiškim Humom. Gradiški Hum leži na nadmorski višini 336m in je eden izmed višjih hribov vinorodne dežele Podravje v vinorodnem okolišu Štajerska Slovenija.


Z vinogradništvom so se ukvarjali že prejšnji rodovi na kmetiji, predvsem z namenom prodaje grozdja ptujski vinski kleti oziroma takratnemu kmetijskemu kombinatu. S proizvodnjo in prodajo ustekleničenih kakovostnih in vrhunskih vin smo se začeli ukvarjati po letu 1991.

Naša družina trenutno obdeluje deset tisoč trsov, ki so na odličnih vinogradniških legah v Gradiščah in v Pristavi. Naš sortiment je sestavljen iz Laškega rizlinga, Šipona, Traminca, Sauvignona, Rumenega muškata, Chardonnaya, Renskega rizlinga in Portugalke. Vse sorte trgamo ročno, vsako sorto ločeno stiskamo in fermentiramo. Naša vina kasneje zorijo tudi v lesenih hrastovih sodih.

O kakovosti vin, ki jih pridelamo pričajo številna priznanja, prvaki sort, šampioni in druga odličja s tekmovanj v Sloveniji in tujini. Za grozdje, ki ga pridelamo v naših vinogradih vsako leto pridobimo certifikat za integrirano pridelavo, zato tudi nekatera vina tržimo z oznako integriran.

Zaradi majhne proizvodnje naša vina tržimo predvsem na kmetiji ter tudi v vinoteki Zlati grozd na Ptuju, v galeriji vin HALO in v Vidovi kleti na Vidmu pri Ptuju. Zato vam če želite, ponujamo dostavo vina v paketu z  dostavno službo Pošte Slovenije, po njihovem ceniku.

Vljudno Vas vabimo, da nas kontaktirate da se pogovorimo o naši ponudbi ali se dogovorimo o pokušnji vin v naši kleti.

Pošljite povpraševanje


Kliknite na spodnje na potrditveno polje, če niste robot

Karta

Deli na socialnih omrežjih