Družbeno odgovorno poslovanje in empatija ‐ temelja uspeha

Družbeno odgovorno poslovanje in empatija ‐ temelja uspeha

Viničarski muzej, Gorca 70, 2286 Podlehnik
sreda, 6. junij 2018

Delavnica z razpravo na temo »Družbeno odgovorno poslovanje in empatija ‐ temelja uspeha«, v sredo, 6. 6. 2018, ob 13. uri, v Viničarskem muzeju, Gorca 70, 2286 Podlehnik.

Albin Bezjak

13:00 PREDAVANJE:

Priče smo globalni preobrazbi obsedenosti z dobičkom za vsako ceno ter merjenjem BDP kot pokazateljem kakovosti življenja in indeksa sreče. Hkrati se na Harvardu, in drugih najboljših svetovnih poslovnih šolah, učijo empatije kot najpomembnejšega vira poslovnega uspeha. Ni težko ugotoviti, da sodobna ekonomija potrebuje menedžerje in podjetnike, ki so družbeno odgovorni in sočutni, da bodo s svojim znanjem, sposobnostmi, osebnostjo, pristopom in vizijo lahko dosegali rezultate za svoje podjetje in za širšo skupnost.

Družbena odgovornost in empatija so nove vrednote, ki so postale glavni vir konkurenčnih prednosti. Družbeno odgovorne organizacije in posamezniki imajo nalogo, da delujejo v skladu z interesi širše skupnosti, ki iščejo ravnotežje med poslovnimi cilji in trajnostjo ekosistemov. Najboljša podjetja si zato prizadevajo, da poslujejo etično, ustvarjajo gospodarsko rast, vendar hkrati skrbijo za dvig kakovosti bivanja zaposlenih, skupnosti in celotne družbe. Ključne postajajo vodstvena in organizacijska empatija, sposobnost prepoznavanja in razumevanja čustev, potreb in stališča strank, partnerjev, zaposlenih, javnosti, medijev in države.

15:30 RAZPRAVA NA TEMO DRUŽBENO ODGOVORNEGA POSLOVANJA:

Pod mentorstvom prof. dr. Velimirja Sriće.

17:00 DRUŽENJE OB POGOSTITVI

Prijava je možna preko spletnega obrazca ali na spletni naslov info@haloze.net.

Prijavnina znaša 200,00 EUR.

Karta

Socialna omrežja