Storitve Zavod  english    deutsch 
 


Registriran uporabnik
Uporabniško ime
Geslo
 Zapomni se me
Pozabljeno geslo
Ni aktivne ankete!
Domov > Prenočišča
Ogledov: 4066        Objavi
Turistična kmetija Korpič
Marija Korpič
Dravci 4,
2284 Videm pri Ptuju
Slovenija

Tel.: +386 (0)2 764 28 81
GSM: +386 (0)40 509 610
E-mail: korpic@gmail.com


Če si želite nekaj dni oddiha v popolni tišini, se sprehoditi med vinogradi, kolesariti po haloških gričih ali pa samo uživati v pravi domači, kmečki hrani, potem vam predlagamo, da nas obiščete v Dravcih - Haloze. Gre za majhno naselje sredi travnikov in gričev s čudovitim pogledom na Dravsko dolino in grad Borl, videti pa je možno tudi mesto Ptuj. Pogled seže vse do Pohorja, Boča in ostalih okoliških gričev.

Turistična kmetija Korpič se nahaja v osrčju pravih Haloz, kjer se prideluje dobra kapljica. Sprehodite se med vinogradi in poskusite domače vino. V bližini se nahaja tudi manjši ribnik za ribolov in teniško igrišče.

V večini se ukvarjamo s poljedeljstvom, živinorejo in vinogradništvom. Poskusite lahko sveže namolženo, nepredelano kravje mleko. Okusa še dolgo ne boste pozabili. Enako velja za pravi domači, kmečki kruh, ki ga pečemo v svoji krušni peči. Če pa se želite spočiti ali več dni preživeti v naših krajih, vam ponujamo nastanitve z zajtrkom.

Ponudba

Na voljo so vam 2 dvoposteljne sobe ter 1 dvoposteljna soba z dodatnimi ležišči. Vse sobe imajo lastno kopalnico, WC in TV. Možna je brezplačna uporaba računalnika in brezžičnega interneta.

Za zajtrk vam lahko postrežemo s hišnimi specialitetami, kot so kisla juha, salama, zaseka, pašteta, kruh iz krušne peči ter ostale kmečke dobrote, pridelane doma.

Kmetija leži v mirnem okolju, kjer je obdana z njivami, gozdovi in reko Dravo. V neposredni bližini ni avtoceste in ne tovarne, zato se lahko naužijete svežega zraka. Sama kmetija ima veliko travnato dvorišče s starimi drevesi in veliko sence, pod katero se lahko sprostite.

Na sami kmetiji je možen ogled etnološke zbirke "Od zrna do kruha", kjer so razstavljena razna stara orodja in kuhinjska oprema ter posoda.

V bližini kmetije so še igrišče za tenis in nogomet ter gugalnice za majhne otroke. Možni so sprehodi po planinski poti in ribolov v reki Dravi ali v lastnem ribniku.

Dobrih 10 km od kmetije Korpič so tudi Terme Ptuj.


Povezava

Zemljevid

 Komentarji   

 

 
© ZAVOD ZA RAZVOJ HALOZ © ivanek.net 2008-2017